Retsept: Leivapuu vili + BBQ burger

Kõik sai alguse üleeile kui Jah, see on vegan! gruppi postsitati pilt ühest burgerist, mille vahelt justkui voolas välja midagi pulled pork'i sarnast. Olin seda retsepti juba tükk aega tagasi näinud, aga kuna põhikomponendiks oli jackfruit ehk leivapuu vili, mida ma polnud ealeski poes müügil näinud (ja guugeldades ei tundunud see ka kõige odavam olevat), siis lasin sellel retseptil olla.


Kuniks siis üleeile võtsin kokku julguse ja küsisin, et kas Eestis ka kuskil on seda saadaval. KONSERVINA (Tervist Aafrika grupist saab ka värsket vilja tellida)! Poleks eales selle peale ise tulnud või osanud otsima minna. Elvas nagunii pole, aga pidavat olema Solarise toidupoes kus ma selle ka leidsin.


Originaalretsepti leiab siit (link) ja eraldi retsepti ma siia välja ei hakka kirjutama. Kindlasti nõruta aga leivapuud. Pärast esimest nõrutamist tegin selle käte vahel väikesteks tükkideks (lõikasin kõva osa ära) ja nõrutasin veel (lausa pigistasin seda vedelikku välja). Seejärel lisasin tunde järgi BBQ kastet (selle ühe purgi kohta umbes pool Salvesti purki) ja muid maitseaineid mis originaalis kirjas (küüslaugusoola polnud, panin küüslaugupipart). 


Pärast lugesin, et oleks pidanud maitseainetega praadima ja siis alles lisama kastme... aga ütlen ausalt, et väga hea tuli ka nii välja. Tegin vaid 1/3 portsust alguses ning jätsin ülejäänud kastme sisse ning külmkappi. Muus osas ma nõu ei oska anda, sest mul läks meelest ära kõike muud korvi pista mis retseptis vaja oli ja tegin ise valmis majoneesi soustis kapsa ja porgandi salati.


Ülejäänud sõin aga lihtsalt pärast praadimist ära. Mu arust maitseb see väljaspool burgerit veelgi paremini (samas jah, ma ei teinud ka sama burgerit mis retseptis). Miks mitte pannagi lihtsalt kartuli kõrvale. Aaaah ila hakkab tilkuma.


Kui olin eile selle pildi postitanud, küsisid päris mitmed, et kas see tõesti ongi nii hea nagu paljud räägivad? Jah!!! Eriti kui sa oled üks nendest, kes otsib lihale alternatiivi ja ei loobunud liha söömisest sellepärast, et see ei oleks maitsenud. Kui minult küsiti, et kas see siis maitseb nagu sealiha, siis siin jään vastuse võlgu. Pigem maitseb ikka see kõik vastavalt sellele, mis bbq kastet kasutad ja selle maitse oli ka minu "lihal". Küll aga on see tekstuurilt minu arust üks ühele pulled pork'iga. Isegi mu vend sattus segadusse sellest, sest ma ju ei söö liha, aga... miks ma liha söön?!

Ja hind? See konserv maksab Solarises natuke alla 2 Euro ning Salvesti mustsõstramaitseline kaste umbes sama palju. Maitseained peaksid samuti olema kõik kättesaadavad, aga mu arust ajavad asja ära ka ainult suhkur, sool ja küüslaugupipar.

2 comments:

  1. Suur aitäh, ma olen ammu seda retsepti nillinud ja on ka jackfruiti taha pidama jäänud. Pärast palgapäeva jooksen poodi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oli ka, isegi ei tulnud selle peale, et konservis seda võiks saadaval olla :D

      Kustuta

 

Blogroll

Kuu loetuimad postitused