Vegani jaanipäev 1/2

Ma ei tea kuhu see aeg küll läheb, sest alles olid jõulud ja kui homne päev läbi on, hakkan jälle jõule ootama. On keegi veel nii, et kui jõulud läbi, ootab jaanipäeva ja kui see läbi, siis jälle jõulude ootuses? Mõtlesin, et aastatega läheb see tunne üle, sest kingitustel pole enam sama tähendus mis oli lapsena... aga näed siis, ikka ootan. Lihtsalt tunde pärast.

Meie jaanipäev tuleb väga-väga perekeskne. Ehket nagu eelmisel aastal - mina, A. ja O. Ning meie loomakari. Mistõttu mõtlesin juba varem otsa lahti teha ja hakata rääkima kõigest sellest, mida mina sellel päeval söön nüüd kui ma enam liha- ja piimatooteid ei tarbi.

Kui veel tarbisin, ei saanud ma üldse aru miks keegi peaks salatit tegema ilma hapukooreta. Milllleks panna rohelusele peale mingit õli, kui on hapukoor, mis on palju-palju maitsvam. Tänasel päeval kirtsutan ma selle hapukoore peale vaid nina, sest et ühe aastaga olen nii mõndagi selgeks saanud toidu tegemises. Kuigi vahel teen salateid kaerakoorega, on enamasti see rohelus üle kuhjatud siiski oliiviõliga.

Minu praegune lemmiksalat on... kutsume seda siis redisesalatiks. Kuna meil lihtsalt vohab seda redist, siis pidin seda hakkama panema igale poole ja kõige sisse, et vili söödud saaks enne kui hilja. Samuti on lõpuks vilja hakanud kandma mu kevadine külvamine, kui pea kogu aiamaa ja kasvuhoone salatiseemnetega üle vohasin - salat kasvab kõikjal!!!


Mulle saadeti mõni aeg tagasi ISUL ekstra-neitsioliiviõli (link), mida olen järjepidevalt katsetanud erinevate salatite sees jaaa kirjas oli isegi, et see sobib marinaadi... ehket minu vegan šašlõkimarinaad saab olema sellega tehtud! Sellest aga juba mõnes teises postituses (noh... sest ma pole seda veel teinud :D). Ma ei saaks öelda, et nõustun õli lõhna ja maitse kirjeldusel kodulehel olevaga, või siis ei ole mu maitsemeeled lihtsalt nii tundlikud hetkel (arvestades, et ma poole ajast olen looduse vastu hetkel allergiline). Nõustun sellega, et lõhnalt meenutab tõesti värskelt lõigatud rohtu, mis on mu meelest üks parimaid lõhnu maailmas, aga muus osas jään hetkel vastuse võlgu ja ootan vähem allergilist perioodi enda ninale ja maitsemeeltele.

Seda oliiviõli valmistatakse Hispaanias, mille tootmise taga on pereettevõte, kelle kolm kandvat väärtust on tootmise keskkonnasõbralikkus, toote tervislikkus ja erakordne maitseelamus. Pereettevõttes valmib ainult orgaaniline kõrgeima kvaliteediga oliiviõli ning tootmise iga etapp oliivipuude kasvatamisest toote pakendamiseni toimub pere oliivifarmis. Nii on ettevõttel kontroll kogu tootmisprotsessi üle ning just seetõttu valmib oliiviõli, mis on maailmas kõrgelt hinnatud. ISUL oliiviõli saavutas rahvusvahelisel BIOL 2017 konkursil kuldmedali ja pärjati maailma parimaks orgaaniliseks oliiviõliks.




Minnes nüüd aga minu redisesalati retsepti juurde, siis kes on mu blogi juba ammu lugenud, need teavad mu "suurepäraselt" kirja pandud retsepte :D Ehket ma ütlen koostisosad ja siis peate juba vastavalt enda maitsele asja kohandama.

Minu salatis on 3 erinevat salatit (ärge küsige mis, ega ma ometi kirja pannud millise salati seemet kuhu külvasin :D), spinatilehti, seemnesegu (koos goji marjadega), redis (nii redis-redis kui ka redise lehed, sest me ei ole hea kraami ära viskajad!), küüslaugupipar, törts soola, törts pruuni suhkrut (jep!), maitsepärmi ja muidugi oliiviõli.




PS! Tegemist on sponsoreeritud postitusega, mis aga põhineb kõik minu isiklikul kogemusel ja arvamusel.


0 comments:

Postita kommentaar

 

Kuu loetuimad postitused